project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

CONSULTANTA

Nevoia de CONSULTANTA in Project Management     Cresterea volumului lucrarilor de constructii din ultimii ani in Romania a condus la o crestere a competitiei pe aceasta verticala de market. Jucatori importanti in piata imobiliara europeana au intrat deja iar altii urmeaza sa intre pe piata imobiliara din Romania, alaturindu-se grupurilor de firme existente si crescind competitia. Proiectele Rezidentiale sunt in topul preferintelor acestor firme, care ataca puternic piata locuintelor. Fiecare grup tinde sa devina lider atit prin numarul de proiecte desfasurate cit si prin valoarea investitiilor....


Consultanta in PROJECT MANAGEMENT in Constructii


     EUROPROIECT ESTATE va pune la dispozitie o gama larga de Cursuri si Servicii , concepute pentru a va asigura atit suportul dezvoltarii personalului  , organizatiei cit si planificarii si dezvoltarea proiectelor de constructii civile, industriale, agricole, drumuri si poduri.
     Datorita diversitatii metodelor , tehnicilor si organizarii organizationale a companiilor din industria constructiilor , nu exista practic metode standard de abordare a proiectelor.
     Acesta este motivul pentru care , atunci cind doriti sa schimbati modul  curent de abordare a proiectelor cu unul  nou (ce include proceduri de Project Management) sau sa implementati tehnici de planificare si control a  proiectelor , nu ezitati sa ne contactati.
 


Implementarea unei Metodologii de Project Management


  

 

     Implementarea unei Metodologii de Project Management creste rata de succes a proiectelor , asigurind totodata controlabilitatea in perspectiva a modului de abordare a proiectelor si brandul de firma. Prin implementarea unei Metodologii de Management de Proiect companiile pot sa-si imbunatateasca procesele manageriale si decizionale, prin imbunatatirea proceselor care stau la baza derularii cu succes a proiectelor.

     MPMM este o Metodologie pentru Managementul  Proiectelor dezvoltata de compania americana Method123, timp de peste 10 ani. Method123 Project Management Methodology (MPMM) este o Metodologie de Management de Proiect in care sunt descrise detaliat toate fazele  si activitatile necesare pentru organizarea si derularea cu succes  a proiectelor. Transpunerea in practica a teoriei de Management de Proiect se face prin intermediul  metodologiilor, care formalizeaza procesele interne si asigura controlabilitatea si succesul  proiectelor.

   Peste 75.000 specialisti utilizeaza MPMM Project Lifecycle pentru managementul  proiectelor. EUROPROIECT ESTATE va prezinta in cele ce urmeaza gama de produse software MPMM , care reprezinta o unealta importanta pentru orice Project Manager si va invita da descarcati gratuit si sa testati aceste produse.


Ciclul de viata a proiectului (Project Management Lifecycle)
        Ciclul de Viata al Proiectului cuprinde toate fazele prin care urmeaza sa treaca un proiect de la initiere pana la inchidere.  Abordarea proiectelor prin utilizarea de metode specifice fiecarei faze (initiere,  planificare,  executie, monitorizare si control  si inchidere) ne ajuta sa  controlam pas-cu-pas progresul  proiectului si sa luam din timp  masuri corective in cazul  aparitiei unor abateri de la linia directoare timp-cost-calitate.


Modele de documente de proiect
     Utilizarea tehnicilor de Management de Proiect in mod coerent,  implica implementarea unei Metodologii de  Project management in cadrul  firmei. Formalizarea implementarii necesita utilizarea in toate fazele din cadrul  Ciclului de Viata al  Proiectului si in toate etapele a unor formulare care comunica progresul  proiectului, ajutind managementul  sa controleze fiecare aspect. Totodata utilizarea acestor formulare din cadrul unei metodologii, permite inregistrarea tuturor starilor proiectului, maturizarea metodologiei in timp (...) , dezvoltarea de planuri de la inceput pana la sfarsit, eliminarea elementelor  neproductive, a  greselilor ...etc.


Pagina :


Consultanta in Management de Proiect in Constructii Civile

 

 
    De putine ori am vazut la o masa clientul impreuna cu constructorul si cu Managerul  lui de Proiect analizind ce urmeaza, cind urmeaza si cum urmeazasa se intimple astfel incit proiectul sa de deruleze pe traiectoria planificata : BUGET , TIMP si CALITATE.  Si tot de putine ori am vazut in ultimii ani ca proiectele sa se incheie asa cum si-a dorit clientul.
      Citim aproape zilnic in presa, vedem la televizor sau auzim la radio o multitudine de situatii neplacute cu care se confrunta CLIENTII noilor apartamente din ansamblurile rezidentiale : depasiri de costuri , lucrari incomplete , de calitate indoielnica , depasiri de termene de predare ....  Daca adaugam la asta si faptul ca aproape fiecare client si-a finantat "visul" cu un credit ipotecar , ca trebuie sa elibereze la o anumita data apartamentul in care locuieste putem intelege drama traita de acestia.
     Dar , orice situatie critica are o istorie !
     In cazul de fata istoria incepe atunci cind persoanele care doresc sa-si cumpere un apartament intr-un viitor cartier rezidential nu apeleaza la sprijinul un Project Manager care sa-i asigure consultanta necesara inainte de a semna primul act. Lipsa cunostintelor in "ceea ce va urma" poate sa-i fie chiar fatala datorita incertitudinii valorii finale a apartamentului combinata cu termenul de finalizare si calitatea reala ce urmeaza sa o primeasca.
     Pe de alta parte CONSTRUCTORUL (incluzind aici si subantreprenorii), atunci cind se demareaza contracte cu dezvoltatorii au nevoie de cunostinte avansate de Project Management sau trebuie sa apeleze la un consultant PM. In caz contrar risca sa "fie striviti" intre furnizorii de materiale, forta de  munca, termene de predare si cerintele contractuale.
      Dar exista si participanti mai "norocosi" pe aceasta scena :  Bancile, Societatile de Asigurari ...  s.a.  si asta deoarece acolo unde exista o cultura organizationala bine structurata , cu mecanisme de contractare bine gandite si cu proceduri ferme , sansa unui esec (si vorbim aici de pierderi financiare) sunt foarte mult reduse.
     Nu am amintit aici de DEZVOLTATOR, deoarece nu am intilnit pana acum nici unul fara a avea liga el consultantul in Project Management al unei firme de consultanta cu care acesta a incheiat contract inca din faza de initiere a proiectului, si care ii asigura acum suport privind executia si monitorizarea proiectului astfel incit, acesta sa se situieze din punctul  lui de vedere,  in parametrii contractati  cu  bancile  si fondurile de investitii care asigura finantarea.

Project Management Methodology