project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

ARTICOLE PROJECT MANAGEMENT

Noile Directive UE privind Achizitiile PubliceNoile Directive UE privind Achizitiile Publice     Alinierea sistemului de achizitii publice din Romania la noile Directive Europene ( Directivele 2014/23/UE; 2014/24/UE; 2014/25/UE), necesita alinierea legislatiei nationale ( OUG34/2006 si HG925/2006) , dar si cadrul institutional. Pe de alta parte, toate organizatiile participante la contractele de achizitii publice trebuie sa-si alinieze procedurile organizationale odata cu scolarizarea personalului pentru a putea utiliza eficient noile proceduri.


5 modalitati de a va impulsiona cariera in Management de Proiect     Dezvoltarea profesională se aseamana cu un joc pe termen lung. Puteți totusi sa faceti si schimbari pe termen scurt, urmand cateva sfaturi simple pentru carieră.
     Construirea competențelor și a experienței organizaționale necesita pentru un lider de proiect ani de efort concentrat. Există si pași mai mici, ce pot fi facuti pe termen scurt, pentru a te pozitiona catre succes.


Cât de multe cunoștințe sunt suficiente pentru un PM?     Deoarece echipcunostinte pentru project managerele de proiect evoluează in modul în care lucreaza, iar acesta evoluție este inevitabilă și extrem de necesara. Ca urmare, Project Managerii care nu pot sau nu doresc să evolueze in modul in care gestionează proiectele vor fi din ce în ce mai in afara ritmului și isi vor pierde eficacitatea.


SECRETUL PROIECTELOR DE SUCCESsuccesul in proiect
     Daca luam la intamplare 100 de proiecte care se desfasoara astazi in Romania, vom constata ca mai putin de 5 dintre acestea sunt de succes. Aceasta inseamna ca numai in 5% dintre proiecte se obtine succesul.


Proliferarea riscurilor prin Efectul de Undarisk management     Abordarea proactiva a riscurilor reprezinta o cale de urmat pentru orice manager de proiect profesionist. Depasind cadrul riscurilor proiectului ( riscurile directe, riscurile reziduale, riscurile secundare ... etc.) acest articol prezinta succint o abordare ceva mai larga a mediului in care se desfasoara proiectul si impactul riscurilor asupra mediului organizational al beneficiarilor directi si indirecti ai proiectului.


Pagina :


AVANTAJELE PROJECT MANAGEMENTULUI


    

     Avantajul competitiv creat de Managementul de Proiect (Project Management) este dat in primul rind de urmatoarele :
  1. Organizatia va fi capabila sa livreze proiecte de succes in mod controlabil
  2. Organizatia va putea sa-si imbunatateasca procesele si procedurile interne
  3. Organizatia va putea sa-si dezvolte un brand care va crea clienti fideli
  4. Organizatia va putea sa-si creasca segmentul de piata in primul rind datorita atingerii nevelului de satisfactie al clientilor
  5. Organizatia va putea sa-si organizeze mai eficient resursele (umane , financiare , de timp )
  6. Calitatea oferita clientilor este asigurata permanent
  7. Costurile pot fi reduse in contextul asigurarii unei calitati superioare si a incadrarii in buget
  8. Asigurarea unui sistem de control al riscurilor elimina incertitudinile si reduce costurile
  9. Comunicarea se face eficient in interiorul echipei de PM si intre echipa si ceilalti participanti (stakeholderi)
  10. Realizarea de economii printr-un proces de procurement imbunatatit (pentru materiale si pentru servicii / subcontractanti) 


Project Management Methodology