project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

CURSURI de Project Management pentru
MANAGEMENT EXECUTIV

SISTEMUL DE CONTROL AL SCHIMBARILOR

 


SISTEMUL DE CONTROL AL SCHIMBARILOR PROIECTULUI


     Procesul de Control al Schimbărilor prezentat în această secțiune a cursului, este unul dintre cele mai solicitate (si asteptate) elemente din cadrul acestui curs. Desi toate proiectele de constructii sunt impactate de schimbari (care impacteaza direct profitabilitatea proiectului datorita lucrarilor suplimentare, a fortei de munca si materialelor suplimentare utilizate … etc.) abordarea acestui proces nu este facuta procedural si sistematic. O parte insemnata (intre 25 si 40%) din pierderile realizate de firmele de constructii (se considera pierdere si o reducere a profitului estimat la startarea proiectului) se datoreaza managementului schimbarilor (sau mai bine spus, lipsei managementului schimbarilor) in cadrul proiectelor.

    sistem de control al proiectelor de constructii Schimbarile fata de Linia Directoare de Bază a Performantei Proiectului (referinta), pot să apară ca urmare a schimbarilor contractuale, aplicarea bugetului nedistribuit, utilizarea fondurilor de rezervă de urgență, utilizarea fondurilor de management, replanificare, sau de reprogramare formala. Managementul schimbărilor de la Linia Directoare de Bază a Performantei Proiectului (referinta) este crucial, pentru a ne asigura ca aria de cuprindere a lucrarilor din cadrul proiectului, programul proiectului si costul nu scapa de sub control. Schimbarile trebuie să fie pe cat posibil reduse și în mod normal trebuiesc aprobate doar pentru schimbarea ariei de cuprindere, pentru adecvarea proiectului tehnic, pentru fiabilitate, performanță, reducerea costurilor, sau din considerente de siguranță / de mediu.

CEREREA DE SCHIMBARE ( Change Request )


     sistem de control al proiectelor de constructiiProcesul de Control al Schimbărilor permite echipei de proiect sa identifice, sa evalueze, sa aprobe, si sa documenteze propunerile de schimbare a Liniei Directoare de Bază (referinta) a Proiectului aprobat. Cursul prezinta un sistem pas-cu-pas de generare, aprobare, implementare si urmarire a schimbarilor din cadrul proiectului, definind clar nivelurile de responsabilitate, persoanele implicate si modul de gestionare.

     Cursul contine o prezentare completa a procesului de management a schimbarilor din cadrul unui proiect, documentele sablon ce pot fi utilizate, recomandari privind completarea acestora si modalitatea cea mai eficienta de utilizare, modalitatea de urmarire pe baza de jurnal, precum si structura si responsabilitatile unui grup definit pentru a aproba schimbarile din cadrul proiectului.
  
CURSURI MANAGEMENT de PROIECT

in CONSTRUCTII 

 


 

 

 


 

 


 


 

 


  


 


Project management methodology, project management tools, project management templates


Project Management Methodology