project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

CURSURI de Project Management pentru
MANAGEMENT EXECUTIV

PROGRESUL SI STATUSUL PROIECTULUI

 


STATUSUL SI PROGRESUL PROIECTULUI


     In aceasta sectiune a cursului este prezentat si explicat modalitatea în care poate fi determinată starea reala a proiectului (statusul) în timpul executiei Planului de Proiect. Sunt descrise modalitatile de colectare saptamanal / lunar, a datelor pe baza carora poate fi calculata valorea efectiva a lucrarilor executate. Cunoașterea statusului proiectului este utila pentru toate nivelurile de management de proiect, în vederea luarii de măsuri corective corespunzătoare, atunci când exista deviatii fata de Linia Directoare actualizata (de referinta), stabilita in Planul de Proiect.

    sistem de control al proiectelor de constructii Sunt prezentate instrumente si tehnici ce pot fi utilizate, modul de calcul, de interpretare si de utilizare a indicatorilor tehnico-economici privind starea reala a proiectului. Pe baza Statusului Rapoartelor de Actualizare finalizate pentru toate Conturile de Control definite, se poate defini, impreuna cu responsabilul fiecarui Cont de Control, masurile corective (incl. modalitatea de aprobare si punere in practica) pentru aducerea proiectului in parametrii planificati si aprobati.

ANALIZA si RAPORTARE


     In aceasta sectiune a cursului Sistemul de Control al Proiectului sunt prezentate si explicate modalitatile  prin care poate fi determinată, analizata și documentata starea de performanță a proiectului în timpul executiei.  Aceasta analiza furnizeaza  echipei de proiect o înțelegere și o evaluare a proiectului și progresului acestuia. Pe baza Variațiilor de Cost și de Programare fata de Linia Directoare de Baza pentru Masurarea Performantei Proiectului (referinta) sunt derivate anumite valori, prin analiza metricilor  proiectului.

     Cursul prezinta modalitatea de stabilire a unor praguri de variație, pentru a ajuta managementul de proiect să-și concentreze atenția și resursele pe deviatiile cu cea mai mare semnificație pentru proiect. Rezultatele din analiza variațiilor pot furniza elementele de baza pentru acțiunile de management, in vederea rezolvarii problemelor din proiect, înainte ca acestea să devină probleme substanțiale grave.
     Este prezentata modalitatea de analiza a variatiilor fata de linia directoare (referinta), Indicatorii de Variatie si de Performanta pentru proiect ( variatii de cost, variatii de programare, estimarea costului la finalizare, estimarea datei estimative de finalizare a proiectului …etc.).


   
 Modalitatea de obtinere si utilizare a Rapoartelor de Management pentru proiect este tratata intr-o sectiune separata din cadrul cursului.  Raport cu Angajamentele Deschise, Raport de Stare, Raport pe 12 luni, Raport cu Cheltuieli in Luna sunt doar cateva dintre rapoartele curente.
     La acestea se adauga :
  • Rapoarte de Analiza a Proiectului,
  • Raportul “Red Flag” (cu depasirile de cost / durata),
  • Raport de Analiza Variatiilor impreuna cu Diagramele privind Performanta Proiectului si Diagramele cu Indicatorii de Stare ai proiectului,
care sunt elemente de baza pentru fundamentarea deciziilor de management privind administrarea si dirijarea proiectului catre succes.
CURSURI MANAGEMENT de PROIECT

in CONSTRUCTII 

 


 

 

 


 

 


 


 

 


  


 


Project management methodology, project management tools, project management templates


Project Management Methodology