project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

CURSURI de Project Management pentru
MANAGEMENT EXECUTIV

INTRODUCERE si ORGANIZARE

 INTRODUCERE


     Cursul Sistemul de Control al Proiectului este organizat si are la baza metode, instrumente si tehnici recunoscute pe plan mondial. Implementand procesele si procedurile prezentate in cadrul cursului, organizatia va putea :
 
 • Sa stabilească o abordare standard pentru organizarea diverselor elemente ale proiectului.
 • Sa faciliteze formarea unui buget global, pe etape planificate, pe baza programului și estimarii costurilor proiectului .
 • Sa controleze fluxul de activitati al proiectului, prin definirea modului in care lucrarile sunt formal autorizate.
 • Sa capteze costurile reale ale proiectului, prin intermediul unui sistem de contabilizare a costurilor.
 • Sa stabileasca progresul specific al lucrarilor din proiect pana la nivel de detaliu.
 • Sa efectueze analizei variatiilor fata de linia planificata a proiectului (referinta), pe baza rezultatelor obținute din prelucrarea datelor reale provenite de pe site-ul proiectului (statusul curent), pentru a măsura performanța în raport cu linia de referinta a proiectului aprobat si a fundamenta deciziile privind masurile corective necesare.
 • Stabilirea unui proces consistent pentru controlul schimbarilor fata de linia de referinta a proiectului.
 
     Orientările și procedurile descrise în acest Curs pentru Sistemul de Control al Proiectului nu sunt de natură directiva, dar reprezintă abordarea standard pentru controlul proiectelor.  În funcție de mărimea, complexitatea și riscul sistem de control al proiectelor de constructiiproiectului, procesele pot fi adaptate pentru a facilita cel mai bine realizarea cu succes a obiectivelor proiectului.  Punerea în practica a Manualului Sistemului de Control pentru proiect poate să fie abordata în mod specific în toate fazele de executie a proiectului.
  

 Rolurile si Responsabilitatile din cadrul proiectului, pentru:

 
 •      Clientul Proiectului
 •      Managerul de Proiect
 •      Managerul de Proiect Asociat
 •      Managerul pentru Conturile de Control
 •      Managerul Financiar si
 •      Managerul Executiv

 ORGANIZARE


     Această secțiune a Cursului pentru Sistemul de Control al Proiectului descrie elementele organizatorice ale procesului de control, modul de organizare a lucrarilor, definirea si organizarea activitatilor proiectului si definirea si organizarea Conturilor de Control ale Proiectului.sistem de control al proiectelor de constructii
     Sistemul de Control al Proiectului are la baza Programul Graficului de Executie (dezvoltat, structurat si organizat conform unor instrumente si tehnici speciale). Acest sistem prezinta modalitatea de integrare a Graficului de Executie al proiectului cu Organigrama si cu Resursele, pentru a genera si analiza rezultatele privind evolutia costurilor proiectului, pe baza rezultatelor de stare reale.
     Cursul prezinta tehnica WBS – Work Breakdown Structure : Structura Descompusa a Lucrarilor Proiectului - de la teorie la practica: ce este WBS, cum se dezvolta un WBS eficient, cum se creaza Pachetele de Lucrari, cum se codeaza WBS, cum pot fi urmarite resursele, costurile, duratele … etc.
     Cursul prezinta Dictionarul WBS – de la teorie la practica: ce este Dictionarul WBS, cum se dezvolta, ce trebuie sa contina acesta si modalitatile prin care se “etanseaza” livrabilele si intregul continut al proiectului.
     Integrarea WBS cu OBS (Organigrama) proiectului – de la teorie la practica: cum se realizeaza integrarea, cum se pot identifica si urmari eficient resursele proiectului, cum se definesc si cum se aloca rolurile si responsabilitatile, pentru a corela continutul proiectului cu fiecare responsabil alocat.

CURSURI MANAGEMENT de PROIECT

in CONSTRUCTII 

 


 

 

 


 

 


 


 

 


  


 


Project management methodology, project management tools, project management templates


Project Management Methodology