project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

Consultanta Project Management

Consultanta in PROJECT MANAGEMENT in Constructii

 

 

Servicii prestate in faza de initiere a proiectelor:

 


 1. Studii necesare initierii proiectului: Studii de Prefezabilitate si Studiide Fezabilitate
 2. Servicii suport pentru Procurement: organizarea si desfasurarea licitatiilor, selectarea subcontractorilor si furnizorilor de materiale (Faza de Prefezabilitate) – RFP (Request for Proposal)
 3. Evaluarea posibilelor amplasamente, atat din punct de vedere tehnic si arhitectural (PUZ – Plan Urbanistic Zonal) , Analiza Studiu Geotehnic pentru terenul de fundare … etc.

Servicii prestate in faza de planificare a proiectelor:

 1. Selectarea subcontractorilor care furnizeaza solutiile si serviciile finale de proiectare si executie (RFQ – Request for Quotations)
 2. Consultanta, sprijin si indrumare in procesul de obtinere a avizelor si acordurilor necesare
 3. Planificarea cadru a investitiei (Analiza Cost-Beneficiu , NPV , IRR , Bugetarea Investitiei , Planificarea Duratei de Executie …  etc.)

 Servicii prestate in faza de executie a proiectelor:

 1. Planificarea detaliata a tuturor activitatilor de proiectare, de aprovizionare si de executie
 2. Coordonarea tuturor participantilor la realizarea proiectului (investitori, subcontractori, furnizori, clienti)
 3. Monitorizarea si controlul permanent al activitatilor de executie
 4. Rapoarte periodice privind stadiul proiectului, corelate cu masuri corective
 5. Rapoarte financiare detaliate 
    
    Experienta in domeniul  Constructiilor Civile, Industriale, Agricole , Drumuri si Poduri ne permite sa raspundem unei game mult mai largi de cerinte ale investitorilor, in functie de particularitatile proiectului (supervizarea proceselor tehnologice , a calitatii materialelor si tehnologiilor de punere in opera , monitorizarea calitatii  finale a lucrarilor , monitorizarea nivelului de competenta al muncitorilor care pun in opera materialele … etc..

 

     Nu ezitati sa ne contactati cu o cerere de oferta in care sa descrieti nevoile dvs. specifice completind Formularul alaturat. Va vom raspunde prompt si va vom furniza solutii concrete de rezolvare a problemelor cu care va confruntati
Consultanta in Management de Proiect in Constructii Civile

 

 
    De putine ori am vazut la o masa clientul impreuna cu constructorul si cu Managerul  lui de Proiect analizind ce urmeaza, cind urmeaza si cum urmeazasa se intimple astfel incit proiectul sa de deruleze pe traiectoria planificata : BUGET , TIMP si CALITATE.  Si tot de putine ori am vazut in ultimii ani ca proiectele sa se incheie asa cum si-a dorit clientul.
      Citim aproape zilnic in presa, vedem la televizor sau auzim la radio o multitudine de situatii neplacute cu care se confrunta CLIENTII noilor apartamente din ansamblurile rezidentiale : depasiri de costuri , lucrari incomplete , de calitate indoielnica , depasiri de termene de predare ....  Daca adaugam la asta si faptul ca aproape fiecare client si-a finantat "visul" cu un credit ipotecar , ca trebuie sa elibereze la o anumita data apartamentul in care locuieste putem intelege drama traita de acestia.
     Dar , orice situatie critica are o istorie !
     In cazul de fata istoria incepe atunci cind persoanele care doresc sa-si cumpere un apartament intr-un viitor cartier rezidential nu apeleaza la sprijinul un Project Manager care sa-i asigure consultanta necesara inainte de a semna primul act. Lipsa cunostintelor in "ceea ce va urma" poate sa-i fie chiar fatala datorita incertitudinii valorii finale a apartamentului combinata cu termenul de finalizare si calitatea reala ce urmeaza sa o primeasca.
     Pe de alta parte CONSTRUCTORUL (incluzind aici si subantreprenorii), atunci cind se demareaza contracte cu dezvoltatorii au nevoie de cunostinte avansate de Project Management sau trebuie sa apeleze la un consultant PM. In caz contrar risca sa "fie striviti" intre furnizorii de materiale, forta de  munca, termene de predare si cerintele contractuale.
      Dar exista si participanti mai "norocosi" pe aceasta scena :  Bancile, Societatile de Asigurari ...  s.a.  si asta deoarece acolo unde exista o cultura organizationala bine structurata , cu mecanisme de contractare bine gandite si cu proceduri ferme , sansa unui esec (si vorbim aici de pierderi financiare) sunt foarte mult reduse.
     Nu am amintit aici de DEZVOLTATOR, deoarece nu am intilnit pana acum nici unul fara a avea liga el consultantul in Project Management al unei firme de consultanta cu care acesta a incheiat contract inca din faza de initiere a proiectului, si care ii asigura acum suport privind executia si monitorizarea proiectului astfel incit, acesta sa se situieze din punctul  lui de vedere,  in parametrii contractati  cu  bancile  si fondurile de investitii care asigura finantarea.

Project Management Methodology