project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

Consultanta Project Management

Implementarea unei Metodologii de Project Management

 

 


 

     Pentru usurinta utilizarii , Metodologia MPMM  poate fi utilizata ca o aplicatie software ce asigura navigarea facila si rapida catre elementele pe care doriti sa le abordati. MPMM va poate ajuta sa va creati o metodologie proprie pentru managementul  proiectelor si sa o imbunatatiti in timp.

     Pachetele  software au fost gandite astfel  incit sa poata acoperi integral  cerintele fiecarei organizatii si sa poata raspunde scopului  propus.

     Puteti descarca chiar acum produsele  MPMM pentru a le testa timp de 14 zile, ulterior acestea putind fi achizitionate prin intermediul  firmei noastre.

 

      

 

Pentru Manageri de Proiect

Pentru echipe de proiect
Pentru cursanti la Management de Proiect
Proiecte mici, medii si mari Faciliteaza executia proiectelor

Invatati

Management de Proiect

Accesati modele de documente Utilizati documente sablon
Standarde  PMBOK si PRINCE2
Creati propria metodologie Implementati  procese de PM 
Invatati principii de Management de Proiect
 mai multe informatii  mai multe informatii  mai multe informatii
  

Ce este o metodologie?

O metodologie ne arata ce trebuie sa facem pentru a administra proiectele de la inceput pana la sfarsit. Acesata descrie detaliat (in profunzime) fiecare pas din Ciclul de Viata al proiectului explicind cu exactitate (metodologic) ce activitati trebuiesc  executate, cind si cum. Fie ca sunteti un expert in Project Management sau sunteti la primul dvs. proiect, metodologia MPMM va ajuta sa finalizati pas-cu-pas ceea ce trebuie facut pe durata intregului proiect, astfel incit sa finalizati fiecare task mai repede si mai usor asigurindu-va suport inca din faza de Initiere a proiectului, Planificare, Monitorizare si Control si Inchidere pe toate ariile de procese ale proiectului ( Continut / Scope ; Timp, Cost, Calitate, Risc, Comunicare, Resurse Umane si Procurement si Achizitii) . In tabelul  de mai jos prezentam referintele pentru diverse Metodologii de Project Management :

Asociatia   URL
 Association for Project Management  www.apm.org.uk
 Malcolm Baldrige Model  www.quality.nist.gov
 BS 5750 (British Standards Institute)  www.bsi.org.uk
 EFQM (European Foundation for Quality Management)  www.efqm.org
 ISO 9002 (International Standards Institute)  www.iso.ch
 ITIL (Information Technology Infrastructure Library)  www.ccta.gov.uk/itil
 PMBOK (Project Management Institute)  www.pmi.org
 PRINCE (Projects in Controlled Environments)  www.ccta.gov.uk/prince
 SSADM (Structured Systems Analysis and Design Method)  www.ccta.gov.uk/bestpractice/ssadm

 
De ce aveti nevoie de o metodologie de Project Management ?

Ca Project Manager, aveti nevoie de o metodologie de management de proiect pentru a "dirija" proiectul in directia potrivita si pentru a-l pastra in limitele stabilite (planificate). Metodologia de proiect va ajuta sa organizati si sa conduceti proiectele intr-un mod repetabil si structurat , sa reveniti asupra fiecarui proces si sa-l perfectionati crescind brandul de firma, asigurind constant finalizarea cu succes (in timp  , respectind bugetul si asigurind calitatea) proiectelor. In acest fel, fiecare proiect pe care il conduceti va fi abordat metodologic, intr-un mod unitar si repetabil. Aceasta cale (metodologie) o veti putea aplica fiecarui proiect pe care-l  faceti.

 
De ce este diferita?

Metodologia de proiect MPMM contine peste 1500 de task-uri, grafice, tabele si exemple pentru a ghida  drumul prioectelor voastre catre succes.Metodologia MPMM este diferita pentru ca se bazeaza pe Standardele Internationale de Management de Proiect: PMBOK® si Prince2®. Metodologia  MPMM este potrivita pentru toate tipurile si marimile (complexitatile) de proiecte, indiferent verticala de market (industria) in care va desfasurati activitatea.

 

Pentru a putea fi utilizata mai usor, Metodologia de Proiect MPMM® a fost transpusa de catre compania americana Method 123 intr-o aplicatie software ce  permite navigarea rapida si usoara la diversele elemente ale acestia, organizate ordonat, pe durata ciclului de viata a proiectului. Puteti alege sa folositi imediat aceasta metodologie, iar dupa instalare  puteti sa o adaptati la particularitatile organizatiei dvs. adaugind sabloane proprii ce pot fi incluse in biblioteca de template a aplicatiei. De asemenea puteti folosi aceasta aplicatie pentru a crea orice metodologie noua, proprie, de Management de Proiect si Procese de organizare , montorizare si control a proiectelor sub sigla Dvs. 

 
Comandati chiar acum MPMM pentru a creste sucesul proiectelor dvs...

 

 Consultanta in Management de Proiect in Constructii Civile

 

 
    De putine ori am vazut la o masa clientul impreuna cu constructorul si cu Managerul  lui de Proiect analizind ce urmeaza, cind urmeaza si cum urmeazasa se intimple astfel incit proiectul sa de deruleze pe traiectoria planificata : BUGET , TIMP si CALITATE.  Si tot de putine ori am vazut in ultimii ani ca proiectele sa se incheie asa cum si-a dorit clientul.
      Citim aproape zilnic in presa, vedem la televizor sau auzim la radio o multitudine de situatii neplacute cu care se confrunta CLIENTII noilor apartamente din ansamblurile rezidentiale : depasiri de costuri , lucrari incomplete , de calitate indoielnica , depasiri de termene de predare ....  Daca adaugam la asta si faptul ca aproape fiecare client si-a finantat "visul" cu un credit ipotecar , ca trebuie sa elibereze la o anumita data apartamentul in care locuieste putem intelege drama traita de acestia.
     Dar , orice situatie critica are o istorie !
     In cazul de fata istoria incepe atunci cind persoanele care doresc sa-si cumpere un apartament intr-un viitor cartier rezidential nu apeleaza la sprijinul un Project Manager care sa-i asigure consultanta necesara inainte de a semna primul act. Lipsa cunostintelor in "ceea ce va urma" poate sa-i fie chiar fatala datorita incertitudinii valorii finale a apartamentului combinata cu termenul de finalizare si calitatea reala ce urmeaza sa o primeasca.
     Pe de alta parte CONSTRUCTORUL (incluzind aici si subantreprenorii), atunci cind se demareaza contracte cu dezvoltatorii au nevoie de cunostinte avansate de Project Management sau trebuie sa apeleze la un consultant PM. In caz contrar risca sa "fie striviti" intre furnizorii de materiale, forta de  munca, termene de predare si cerintele contractuale.
      Dar exista si participanti mai "norocosi" pe aceasta scena :  Bancile, Societatile de Asigurari ...  s.a.  si asta deoarece acolo unde exista o cultura organizationala bine structurata , cu mecanisme de contractare bine gandite si cu proceduri ferme , sansa unui esec (si vorbim aici de pierderi financiare) sunt foarte mult reduse.
     Nu am amintit aici de DEZVOLTATOR, deoarece nu am intilnit pana acum nici unul fara a avea liga el consultantul in Project Management al unei firme de consultanta cu care acesta a incheiat contract inca din faza de initiere a proiectului, si care ii asigura acum suport privind executia si monitorizarea proiectului astfel incit, acesta sa se situieze din punctul  lui de vedere,  in parametrii contractati  cu  bancile  si fondurile de investitii care asigura finantarea.

Project Management Methodology