project management


 

INSCRIERE NEWSLETTERAdresa de e-mail:

 

INSCRIERE CVRomana: Vrei o cariera in managementul proiectelor?

Adauga CV-ul tau in baza noastra de date cu specialisti in Project Management!


Untitled 1

CURSURI de Project Management pentru
PROJECT MANAGERI

Curs MANAGEMENT de PROIECT - BASIC ( Introducere in PM)


project management constructii    Zilnic auzim de proiecte, de fonduri alocate pe proiecte, de sume de bani uriase alocate de diverse organizatii pentru sustinerea unor proiecte... , de proiecte de succes sau de proiecte abandonate !
     Proiectele cu fonduri europene (fie ca este vorba de Phare, Sapard, ISPA, BERDm Banca Mondiala ... etc.) sunt la moda in orice tip de business din Romania !
     Constatam ca notiunea de proiect a devenit o notiune cotidiana pe care o auzim zilnic la radio , la televiziune  , despre care citim in ziare sau reviste. Ne dam seama din ce in ce mai clar ca proiectele au ajuns sa ne structureze viata ...
     CE FAC PROIECTELE ? .....


Curs MANAGEMENT de PROIECT - SCOPE MANAGEMENTscope management

     Destul de dificil de prezentat in romaneste, Scope Management, defineste administrarea « graniţelor » (daca se pot numi astfel), a ariilor de cuprindere, de influenţă a proiectului, a « schimbărilor » şi consecinţelor acestora, pe care orice proiect le aduce.
     Orice proiect starteaza pentru a satisface anumite nevoi. Aceste nevoi (sau obiective) au la rindul lor anumite cerinte iar aceste cerinte trebuie sa aiba la baza specificatii clare si precise , eliminind orice ambiguitate si evitind cresterea nejustificata a costurilor.
     Cind proiectul a fost finalizat , este de asteptat sa furnizam un livrabil care indeplineste toate cerintele...


Curs MANAGEMENT de PROIECT - MANAGEMENTUL TIMPULUIPentru majoritatea oamenilor, timpul este o resursa care, atunci cand este ratacita sau utilizata gresit, este pierduta pentru totdeauna.

    Pentru un Manager de Proiect,  timpul este mai mult decit o constrîngere, iar tehnicile de  Project  Time  Management  trebuie sa fie folosite eficace astfel incit fiecare resursa sa soseasca la timp  si fiecare activitate sa inceapa si sa se finalizeze conform programarii in timp.
     Managementul  Proiectelor  în timp, cost, si performanta este o necesitate.    
     Mediul administrarii proiectelor de constructii este extrem de turbulent, si consta din întâlniri numeroase, scrierea de rapoarte,  rezolvarea de conflicte, planificarea continua si replanificarea, comunicarea cu clientul, si conducerea situatiilor de criza.Curs MANAGEMENT de PROIECT - MANAGEMENTUL COSTURILOR


cost management 
    
     Sistemele de contabilitate nu sunt adecvate pentru monitorizarea costurilor unui proiect de constructii deoarece exista conflicte intre clasificarile de costuri utilizate in proiecte si practica curenta.
    In fiecare companie , managementul costurilor exista intr-o anumita forma, sub controlul departamentului financiar.
     Problema Project Managerilor este ca aceasta forma de control al costurilor este mai putin sau mai mult legata cu functionarea sistemului de management al proiectului si asta deoarece datele privitoare la costuri nu sunt integrate cu anumite alte date ale proiectului. De aceea , exista foarte multe intrebari manageriale legate de cost care ramin fara raspuns.


Curs MANAGEMENT de PROIECT - MANAGEMENTUL CALITATII si SIGURANTEI


quality management 

 Managementul Calităţii Proiectului include procesele necesare pentru asigurarea faptului că proiectul va satisface necesităţile pentru care a fost întreprins.
    Managementul calităţii proiectului include atât procesul (managementul proiectului) cât şi produsul (obiectivul de construcţii), deoarece eşecul în realizarea cerinţelor de performanţă în ambele domenii poate avea consecinţe negative pentru toţi stakeholderii.
     Cursul cuprinde ....  (v. detalii)


Pagina :CURSURI MANAGEMENT de PROIECT

in CONSTRUCTII 

 


 

 

 


 

 


 


 

 


  


 


Project management methodology, project management tools, project management templates


Project Management Methodology